- Akce
- Doporučujeme
- Nejprodávanější
- Boilies
- Boostery
- Esence
- POP UP
- Krmné pelety
- Method mixy
- Chytací pelety
- Obalovací pasty
- Rostlinné oleje
- Živočišné oleje
- Obilné a řepkové šroty
- Obiloviny
- Olejniny
- Obalové materiály
- PVA, rakety, olova a ostatní
- Tygří ořech
- Tekuté potravy
- Vařený partikl
- Suroviny pro výrobu
- Sirupy
Tygří ořech 6-16mm - 12,5kg
Tygří ořech ze Španělska. Účinná návnada i nástraha s dobrou selektivní schopností.
Před použitím nutno upravit viz dvě možné metody:
1) Předem namočit na 24h a poté povařit jako v případě kukuřice.
2) Mnoho rybářů se domnívá, že tygří ořechy je nutné vařit, stejně jako kupříkladu kukuřici nebo jiný partikl. V případě tygřích ořechů to však není nutné. Naopak! Když kapři najdou správně naložené tygří ořechy, při „louskání" je mnohem lépe slyšet křupání, které láká další a další kapry. Vařené ořechy prostě tak dobře nekřupou. Tygří ořechy je potřeba vložit do správné nádoby tak, aby byly max. do tří čvrtin její výšky. Poté se zasypou cukrem (0,5 – 1kg cukru na 1kg ořechů), nebo se zalijí melasou (100 – 200 ml/kg ořechů). Přidejte i vaši oblíbenou esenci, asi tak 1–5 ml na kilogram ořechů. Poté vše zalijte vodou. Může být vlažná, aby se sladidla lépe rozpustila. Důležité je, aby ořechy byly zcela potopené v nálevu. Po 4 – 5 dnech se ořechy „nacucají" a můžete je začít používat. Takto naložené je můžete mít k dispozici měsíc i déle. Nezapomeňte však, že musí být stále potopené. Když použijete méně cukru, po 14 dnech se na hladině utvoří bílý povlak. Není to na škodu. Jsou to kvasinky, které vznikají při fermentaci a pak vyplouvají na povrch. (zdroj: http://www.nachytano.cz/).